7 Nisan 2021 Çarşamba

Letgo Uyanıkları; Ölücüler!


Malum pandemi ile beraber 1 yıldır hepimiz zor günler geçiriyoruz ve bu süreçte en çok maddi sıkıntılarla boğuşuyoruz.


Bazılarımızda bu süreçte hayatta kalmak için internet üzerinden satışa yöneldik ve elimizdeki fazlalık ürünleri Letgo gibi pazaryerlerinde satıyoruz. İlan vermek kolay olsa da satmak gerçekten zor. Mevzu ürün almak ve satmak olunca insanımızın insanlıktan çıkma ve nezaket ve saygı kuralları ile davranmama konusunda özel bir çabası var. Buna birde ürünleri değerinin çok altında almaya çalışan ölücü çomarları da katarsak gerçekten durum vahim bir hal alıyor.

Genel olarak insanlıktan ve nezaketten nasibini almayan bu çomar türü.. Selam vermekten bile kaçarlar.. Onlar için tek bir güdü vardır. O da ürünü değerinin çok çok altında ucuza almak. Bunu başarmak için ise insan gibi görünmek istemez ve daha çok robot gibi davranır.

Bazı letgo ölücüsü çomarlar direkt bir ürüne örneğin değerinde yazılan 100 tl yazılan bir ürüne "20" yazabilir ve sizden cevap bekleyebilir. Bu çomarları direkt engellemeniz size iyi gelirken, bu hareketiniz letgo ölücüsü bu çomarı kudurtacaktır.

Elbette sınırsız sayıda letgo ölücüsü ahlaksız var. Bunları saymakla bitiremeyiz. Ama bazılarını saymakta fayda var. Bir diğer ölücü çomarda gene değerinde yazılan bir ürüne yarı fiyatı teklif edip size ketenpereye getirip karlı çıkmak için 100 tl lik ürüne "40-50 tl yazıp hemen gelip alayım" diyen aceleci letgo ölücüsüdür.

Bunun dışında birde en çok karşılaşılan sessiz ölücüdür. .Size otomatik mesaj olarak "hala satılık mı?" diye otomatik mesaj gönderip sonrasında "evet satılık" mesajı alınca sessizliğe gömülip asla cevap yazmayan "yaşam formu" türüdür.

Bu çomarları takip eden diğer bir letgo çomar türü daha vardık ki o da epey anlaşılmazdır. Bu çomar konuşup koınuşup sonrasında pazarlığı bir yere vardırmamaya çalışan ve tamamen muhabbet ediyormuş gibi davranan çomarlardır. Bunları da engellemeniz size iyi gelirken çomarı kudurtacaktır.

Beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilirsiniz

YAZARI TAKİP ET

0 comments:

Diğer Projemiz