30 Nisan 2021 Cuma

Şehirlerdeki Ağaç Katili Park ve Bahçeler Yetkilieri


Fotoğraftaki ağacın hikayesi internette çok dolanır malum, kıyılıp kesilmez ve bina ona göre inşaa edilir
. Ama gelin görün ki, aynı zamanlarda İstanbul'un veya başka şehirlerin insan mezarlıkları olduğu gibi birde ağaç mezarlıkları vardır; bu mezarlar yolların kenarı kaldırımlar, apartman kenarları ve bahçeleri ve parklardır ve buralarda dalları nerdeyse köklerine kadar kesilmiş dev veya küçük ağaç mezarlıkları vardır.

Bu ağaçları katletmeye ise, genelde ağaç düşmanı bir apartman yöneticisi/sakini veya park ve bahçeler yetilisi karar verir ve uygulayıcıları bazen apartmanlarda direkt katil apartman sakinidir/yöneticidir veya kapıcıdır veya park ve bahçelerde çalışan işçidir.

    Beşiktaş'ta kesilen çınar ağaçları

Sonuç aynıdır; o ağaçlar kesilir katledilir ve özenle büyük büyük veya küçük dalları toplanır ve geriye bir daha dallarına kuş konamayacak dev veya küçük kütükvari 1-2 metrelik gövdeler kalır. 

Bu ağaç katillerinden bazıları o kadar iyi insanlardır ki, iyilik olarak ağacı köküne kadar kesmezler ama, bir daha dal vermeyecek şekilde  öylece bırakırlar.

Bu iş o kadar profesyonelce ve örtbas edici şekilde yapılır ki, buna bazı belediyeler "derin budama" veya "tehlike arzediyordu" derler sorduğunuzda.  

Sonuç olarak, bir daha asla bahardaki güzelliğine kavuşamayacak şekilde tahta ve kütük ağaç cesetleri kalır. Ve bir soru gelir akla; "madem kesilecektirler ve insan sağlığına zararlıdırlar o zaman bu ağaçlar neden dikilir?" Çünkü çoğusu son dönemde 2000'lerde dikilmiştir.

Ve asıl şu soru akla gelir ve bu ağaç katilleri şunu düşündürtür insana; "ağaca bunu durduk yerde yapanlar insana neler yapmazlar?"



Beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilirsiniz

YAZARI TAKİP ET

0 comments:

Diğer Projemiz