10 Mart 2022 Perşembe

Hekimsen Hekimliğini Bil Ekonomik İmtiyaz İsteme! Asgari Ücretli Rahat Geçinemiyorsa Sende Geçineme!




Yukarıdaki tweetten gördüğünüz gibi kendi alanından olan sağlıkçılara bile çöp diyebiliyorlar. Türkiye'de elitizmin yani kendini beğenmişliğin ve seçkin ayrıcalıklı/imtiyazlı olma hastalığının en çok yaşandığı mesleklerden biri doktorluk. Bir diğeri de malum subaylık idi düne kadar ve her 10 yılda bir darbe yapacak kadar haddi aşmışlardı ülkemizde.. 

Bu iki meslekte maalesef nedense kendini çok özel değerli ve ayrıcalıklı sanan büyük bir kesim var.

Yıllardır, ülkemizde bir kısım doktorların sanki ilkokuldan üniversite sınavına girerken sonra tıp seçip okurken, sanki devlet onlara en iyi maaş şartları taahhüt etmişte, sonra sanki bu devlet tarafından yerine getirilimiyormuş gibi ve sanki onların da hepsinin çok iyi birer doktor olduklaro gibi davranmaları ve kendilerini kutsallaştırmaları söz konusu.



Başlamaz merak etmeyin ve dolaylı olarak tehdit de etmeyin, Türkiye de özel sağlık çok güçlü ve her zaman hakkını vererek isini yapan doktorlarla gerekirse devletin daha cok hatta %100 katkı payı ile cok daha nitelikli hizmet verirler güler yüzlü doktorlarla... 



Motivasyon şahsi işler ve kişisel şeyler icindir,  para karşılığı gorevinizle bir kurumda çalışırken mecbursunuz aynı ciddiyetle ve doğru şekilde işinizi yapmaya.


Yuh be ne içiyorsunuz be, "beni devlet okutmadı ben okudum" diyen doktorlar var... Bu türde düşünen doktorlara da emanetiz. Tehlikeyi görebiliyor musunuz? "Muhalif olayım" ya da "hakkımı arayayım" derken şuurlarını bilinçlerini kaybetmiş ifadelerde bulunmakta bile beis görmüyor bazıları

Bu cümleyi duyunca şunu anlıyor olmalıyız ki, "kendileri okutmuş kendilerini" yani hepsinin babasın birer tıp fakültesi varmış o fakültede babalarının hayrına ders veren hocaları varmış öyle okutmuşlar kendilerini... Şaka gibi böyle saçmalık olabilir mi?...

Hekimsen hekimliğini bil! Ülkede maden işçisinden bir kanalizasyon temizleyenden pazarda limon satandan tuvalet işletenden de üstün bir yanın olmadığını bil çalışan olarak. Kendini vazgeçilmez sanma!

Bu tür #Doktorlar hiç bir zaman şaşırtmıyorlar. Bazıları epey paragözler ve zora gelemeyenleri hemen kaçma derdine düşüyorlar hemen ya da standardın çok üstü para. İstiyorlar ki kendi seçimleri olan 6-8 yıl okudukları ve yeri geldiğinde havasını attıkları ve meslekleri yüzünden özel ilgi gördükleri sosyal statü yanında toplumda bir de ekonomik olarak el üstünde tutulsunlar ve böylece kibirlerine kibir katılsın hiç sıkıntı çekmesinler

Yurtdışına giden #Doktorlar a "Nereye giderlerse gitsinler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan haklıdır çünkü;

Türkiye'de doktorların özellikle gitmeyi tercih edenlerin büyük bir kısmı demokrasiye de inanmazlar; jakoben, militarist ve elitisttirler epey paragözdürler ve insan ve yaşam odaklı bir ideolojileri yoktur ve kendilerini bu anlamda toplumdan ayrı ve üstün görenleri de çoktur.


Şu halde doktorluk değil, sadece hangi meslekten olursa olsun yaşamını başka ülkede sürdürmek için ülkeden göç edip sitem edene ve laf koyana tek bir söz söylenebilir:"güle güle gidin" Giden eğer biz olsak bile böyle denmesine razı olabilmeliyiz arkamızdan. Kimseye zorla vatanseverlik ve aidiyet öğretilmez.


"Siz kibrinizi neden bırakıp CHP'de görevinizde kalmadınız" diye sormazlar mı adama? Neydi sizi finalde seçimde "adam kazandı"sözün dışında özel kılan? Ki oy da halkın bir teveccühü idi. Öyle olduğunu twitter takipçi sayınıza güvenerek parti kurmanın sonucu olarak takipçi sayınız 50'de 1'i kadar oy alarak göreceksiniz 

Yani özetle Türkiye'de özellikle iki meslekte yıllardır militarist bir düzenden dolayı doktorlar ve subaylar kendilerini toplumdan ve halktan üstün görerek büyük bir seçkincilik faşizmi içinde kendilerini yaşatmaktalar .

Olmuyor işte kibirin birazı olmaz kibir hiçbir zaman birazla yetinmez, zaten insan doğası gereği kibirlidir ve törpülenmesi gerekir. Ama meslek bazda da kibir takınırsanız bunun sonu yok ve narsisizme gider ve gitmiştir, subaylıkta da geçmişte böyleydi Türkiye'de askere giden bilir.
Önclelikle "elitizm" nedir neden kötüdür anlattım Türkiye de mesleki anlamda yeri nedir ifade ettim. İsterseniz yazmayın ben iki tweetle meramı anlatır geçerim, polemik yapmam okuyan eğer kavrayışı ve bilgisi varsa alır.

"Elitist" ile "elit" arasında fark vardır. Öncelikle bilgilenin biraz. "Elitist"in anlamı politik ifade olarak nitelikli olanı benimseyen değil "seçkincilik"tir . Seçkincilik ise faşizm içerir yani "ayrımcılık" Ayrımcılık ise kötü bir şeydir dünyanın her yerinde her konuda... 

Sevgili Tarkan özel hastaneden vip muameleden aşağısını görmediği için muhtemelen doktorluk ve kamu sağlığı başka bir şey düşünemiyor olabilirsin normaldir.

Ama, eğer baş tacı olacak bir meslek arıyorsak bu inanın doktorluk değildir, olsa olsa askerliktir ve onun yanında polisliktir; çünkü biri canımızı vatanımız ve şerefimizi diğer ise güvenliğimizi ve adaleti korur. 

Bir meslek grubuna mesleğinin karşılığında parasını vererek tapınmak ve o meslek grubuna ayrıca ekonomik sosyal statüler vermeyi istemek! Sebep?

Bu türden bir yalakalığa ısrarla hak etmedikleri halde bir meslek grubuna ayrıca sosyal ve ekonomik bir statü vermeye çalışmaya ne gerek var? 

Atatürk'ün malum sözünü de çarpıtmayın, "Beni tamamen doktorlara emanet ediniz ve doktorları baş tacı ediniz" demiyor, tercihen halkına olan güvenin ve milliliğin bir gereği olarak "Beni Türk doktorlarına emanet ediniz" diyor.

Eğer öyle değilse neden halkımızın çoğusu : "Allah doktorların eline düşürmesin" diye bir kanaate sahip?

 #HekimlerNedenEylemde

#HekimlerGitmiyorHakkınıİstiyor #HekimlerHakkınıİstiyor


Beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilirsiniz

YAZARI TAKİP ET

0 comments:

Diğer Projemiz