1 Haziran 2023 Perşembe

Muhalefetin Seçimi Kaybetmesine Sebep Olan 5 Kişi


1. Kemal KILIÇDAROĞLU

2. Muharrem İNCE

3. Ali BABACAN

4. Ekrem İMAMOĞLU ve Eşi

5. Oğuzhan UĞUR

 

1. Kemal KILIÇDAROĞLU

Bu analizi ilk defa duyacak ve neden kaybettiğini çok iyi anlayacaksınız. KILIÇDAROĞLU maalesef bir siyasi pati başkanı gibi davranmıyor; uzun zamandir bir insan hakları aktivisti gibi davranıyor. Kendisi hakkında "Ey KILIÇDAROĞLU #KararVer İnsan Halkarı Aktivisti misin Yoksa CHP Genel Başkanı mı?" adlı geniş bir yenilgi yazısı yazdık  bu linkten okuyabilirsiniz

2. Muharrem İNCE

20 yıla yakın vekillik yapmış bir siyasetçi olarak çok heyecanlı ve amatör hareketler sergiledi ve iticiliğin dibine vurdu ve sonuçta 0.5 oy alarak başarısız oldu. Parti ve aday olarak başarısız olması da yetmedi muhalefetin de kaybetmesine sebep oldu. "Nasıl oldu?" derseniiz bu açıklayalım. 

Öncelikle Muharrem İNCE seçim döneminde CHP eleştirilerinin dozunu ve amacını tamamen kaçırdı ve bir tür kuyruk acısı sergiler gibi saçmaladı. Daha çok sanki hala CHP'nin bir vekilitmiş ama CHP nin vekil adaylarına ve cumhurbaşkanı adayına muhalefet ediyormuş gibi davrandı. 

Oysa kendisinin ayrı bir partisi vardı ayrı ve o partinin başkanıydı ve kim ne derse desin 20 yıllık iktidarı eleştirmeliydi daha çok.Bunu da yapamazdı çünkü vekil dokululmazlığı yoktu ve ERDOĞAN'dan korkuyordu.

Sonuçta muhalefete muhalefet etmenin bir yargılanma bedeli yoktu ve en kolay olanı yaptı. 

Bu saçma ve yersiz muhalefete muhalefeti aslında Millet İttifakı'na gelecek potansiyel kararsız ve AKP den vazgeçmiş oyları da tekrar gerii itip Cumhur'a gitmesine sebep oldu. CHP vekili olmamasına rağmen öyle tuhaf bir CHP eleştirisi ve bir tür parti içi muhalefet gibi davrandı ki, adeta bu seçmenlere "Millet İttifakına gitmeyin onun yerine Cumhur'a oy verseniz daha iyi edersiniz" gibiydi. Kendisini öyle kaybetmiştki sadece Aatatürkçülere hitap ederek 2. tura kalacağını sanıyordu. Oysa şunu fark etmeliydiki muhafazakar ve solcu kürt oylarından ciddi bir oy alamadan asla 2. tura kalamaz veya kalsa da Eroğan'a karşı galip gelemezdi.

Bütün bunları bilmesine rağmen kişisel ihtirası için zorladı ve kendisine karşı yapılan kumpasları bahene ederek hastalandı ve muhalefetten milyonların destek beklentilerine hastahaneden gönderdiği yapmacık ahsta fotosuya ölü numarası yaptı. Aslında istese de destek açıklayamazdı çünkü ERDOĞAN korkusu onu esir almıştı.

O kadar amatör ve vasat bir siyaset şekli varki Türkiye siyasetine tamamen AKP'ye yaracak "Adam Kazandı" sloganını bile hediye etti.

3. Ali BABACAN 

Kendisini gerçek bir liberal demokrat sanan bu muhafazakar arkadaş Millet İttifakı içinde eyr alıp millet ittifakına yenilgiye uğratmak için canla başla fütüsruszca ve sorumsuzca konuşmaları ile kendi partisine ve Millet İttifakına çektiği muhafazakar seçmenin Cumhur İttifakına  geri kaçmasıan sebep oldu. Özellile Türklük tartışması ve Siha konularındaki ölçüsüz ve yersiz tüm söylemleri Millet İttifakının zaten HDP ye Selahattin Demirtaş'a olan desteği yüzünden eleştirilere maruz kaldığı bir ortamda iyice milliyetçi muhafazakar seçmenden tepki aldı ve sonuçta deprem dönemi %40 lara düşen Cumhur İttifakı BABACAN'ın bu sorumsuzluğu yüzünden tekrar %45 aştı ve seçimi ithal seçmenlerle ERDOĞAN'ın kazanmasına sebep oldu.

4. Ekrem İMAMOĞLU ve Eşi Dilek İMAMOĞLU

Ekrem İMAMOĞLU İBB seçimini kazandığından bu yana sürekli eksi bir itibar durumunda. Başta Mansur YAVAŞ ile arasında fark yokken cumhur başkanlığı adaylığı için  kendisine verilen destek büyük şehirlerde %20 ye kadar düştü ve buna sebep olan şeyde mizacındaki iflah olmaz sorunlar.

Çok cevval ve atarlı hatta çoğu kişiye yapmacık gelen samimi olduğunu iletmede ciddi sorunları olan bir hali var. Asla sakince, kontrollü ve ondan beklenen ağır başlı bir davranışı sergileyemiyor ve özellikle konusu asla olmadığı halde seçim döneminde ve öncesinde HDP ve Selahattin Demirtaş konusundaki açıklamaları ve eşinin güneydoğuda mitinglere katılıp zafer işareti yapmasına varacak şekilde son derece gereksiz davranışları ile karadeniz seçeminde infiale yol açtı ve tüm o enerjisi ters tepmiş gözüküyor ve KILIÇDAROĞLU adeta hüsrana uğradı bu bölgede ve iç anadolu da. Oysa muhafazakar ve milliyetçi seçmen olan iç anadolu ve karadenizde İMAMOĞLU eğer ağzını tutsaydı epey bir destek getirebilirdi Millet İTTİFAKI'na

5. Oğuzhan UĞUR

Bir asker çocuğu olmasına rağmen pkk'yı terör örgütü saymayan TİP ve HDP'lilere rating için veya demokrasi için gösterdiği laçka ilgi ve sempatik davranışları muhalefete meyilli olan eğitimi düşük orta yaş ve genç milliyetçi muhafazakar seçmen için bir referans noktası olarak kabul edildi ve teröre hzimet ettiği düşünülerek şeytanlaştırıldı. Seçimin kaybedilmesine sebep olması hakkında "Muhalefetin Seçimi Kaybetmesindeki En Önemli Siyaset Dışı Kişi; Oğuzhan  Uğur" adlı geniş analiz için bu linke tıklayınız.


 


Beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilirsiniz

YAZARI TAKİP ET

0 comments:

Diğer Projemiz